Kaip išsirinkti keptuvę Pakalbėkime apie keptuvę... Nei vienas namų virtuvės karalius ar restorano šefas neapsieis be patogios ir kokybiškos keptuvės. Kepti, skrudinti, troškinti, pašildyti – vos vienas, bet bene svarbiausias virtuvės pagalbininkas padės atlikti šiuos pagrindinius virtuvės darbus. Tačiau ne visos keptuvės yra vienodos – skiriasi ne tik jų kaina, dydis ar paskirtis, bet ir medžiagos, iš kurios jos pagamintos, jų kokybė. Nuo to tiesiogiai priklauso keptuvės priežiūra ir tai, kaip ilgai keptuvę naudosite. Būtina atkreipti dėmesį ar metalas tinkamai apdirbtas, jis storesnis ar plonesnis, o gal padengtas nesaugiu, ilgai nesuįrančiu ir sveikatai kenkiančiu teflonu? Svarbu rinktis keptuves su „švariomis“, kenksmingų medžiagų neturinčiomis dangomis – saugokime ir save, ir mus supančią aplinką. Daugybė skirtingų keptuvių tipų yra specialiai sukurta tam, kad Jūs atrastumėte sau patogiausią ir tinkamiausią keptuvę, kuri padės pasiekti aukščiausių gaminimo rezultatų: -Ketaus keptuvės – vertinamos ir perduodamos iš kartos į kartą, sunkios, bet ilgaamžės, itin atsparios mechaniniams pažeidimams bei karščiui. -Aliuminio keptuvės - patogios, patikimos ir lengvos keptuvės, kurios dengtos neprisvylančia danga, skirtos greitam maisto ruošimui – net tiems, kurie neturi ypatingų įgūdžių. -Nerūdijančio plieno keptuvės – universaliausios keptuvės, kurios, tinkamai prižiūrimos, ilgai tarnaus tiek namų, tiek profesionalioje virtuvėje. Beliks nuspręsti dėl keptuvės dydžio ir dangos tipo. www.aristocracy.lt džiaugiasi, jog siūlo tik kokybiškas bei itin įvairas keptuves iš patikimų gamintojų, tačiau labiausia didžiuojasi, jog bene vieninteliai Lietuvoje siūlo naujos kartos – „hibridines“ keptuves „A Star Is Born“ iš Prancūzijos: Keptuvė pagaminta pagal patentuotą technologiją, kuri, 2015 metais Čikagoje vykusioje parodoje, buvo apdovanota specialiu prizu už geriausią metų inovaciją. 2023 metais atnaujintas populiariosios "Black Cube" keptuvės modelis ir toliau džiugina savo dizainu, patvarumu ir galimybe gaminti be įtampos - itin atsparus nesvylantis keptuvės paviršius papildytas keramikos dalelėmis ir papildomai tvirtinamas šiek tiek iškiliu, žvaigždžių raštą primenančiu nerūdijančio plieno tinkleliu. "A Star Is Born" - tikra žvaigždė Jūsų virtuvėje, skirta drąsiems virtuvės eksperimentams! -Ruošiant maistą galima naudoti metalinius įrankius; -Neprideganti danga atspari karščiui iki 250 ° C, galima naudoti orkaitėje; -3 sluoksnių konstrukcijos dugnas: nerūdijantis plienas, aliuminis, nerūdijantis plienas; -Neįkaistanti, ergonomiška rankena; -Be PFOA (PFOA - kenksminga ir tvari cheminė medžiaga, kuri aplinkoje suyra tik per 100 metų); -Galima plauti indaplovėje; -Tinka visų tipų viryklėms. Kokybiška keptuvė – garantuota sėkmė. Ar tikrai? Tačiau ar pastebėjote, jog net nusipirkus įmantrią, kokybišką, specialistų ar draugų išgirtą keptuvę ne viskas pavyksta taip, kaip tikėjotės. Kylantis pyktis ir susierzinimas kelia norą pirkti dar vieną, dar kitą keptuvę, kol sukaupiate visą kolekciją. Patariame – su keptuve reikia „susidraugauti”, ją pajausti ir pabandyti keletą kartų, nes ne tik nuo keptuvės, bet ir nuo įgūdžių ar naudojamos viryklės priklauso sėkmė gaminant. Dažniausios klaidos, pasitaikančios naudojant keptuvę: 1. Per aukšta temperatūra gaminimo metu. Tai itin dažna klaida, kai manome, jog aukšta temperatūra padės kuo greičiau iškepti ar apskrudinti patiekalą. Tiesiog gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite pasirinktus riebalus ir sumažinkite viryklės temperatūrą iki vidutinės. Mažiau visuomet yra geriau. 2. Neteisingai parinkti įrankiai. Visuomet atkreipkite dėmesį į tai, kokio tipo keptuvę naudojate. Nenaudokite aštrių įrankių keptuvėse, kurios dengtos nesvylančia danga. Nei jei ji saugi sveikatai, aštriais įrankiais galite pažeisti paviršių ir gaminamas maistas pradės erzinančiai svilti. 3. Viena keptuvė nevisuomet tinka viskam. Visiškai natūralu, jog lengvo aliuminio keptuvė puikiai tiks blyneliams ar kiaušiniui iškepti, tačiau gardų didkepsnį ideliai iškepsite gerai įkaistančioje ir šilumą išlaikančioje ketaus ar nerūdijančio plieno keptuvėje, kuri palaiko aukštesnę temperatūrą. 4. Keptuvę plaukite tik labai švelniais plovikliais, tik atvėsintą ir tik tuomet, kada reikia. Ketaus bei nerūdijančio plieno keptuvės, naudojamos ilgesnį laiką, pasidengia patvariu riebalų sluoksniu (patina), kuris yra itin svarbus kokybiškam maisto ruošimui su šio tipo keptuvėmis. tai natūraliai susidaranti nelipni danga. Todėl ketaus keptuvių negalima plauti indaplovėje. Ji panaikins taip vertingą apsauginį sluoksnį. Labai svarbu įsidėmėti, kad ketaus keptuvėse negalima gaminti patiekalų, turinčių rugščių komponentų (įvairūs padažai su citrina, actu, ar pomidorų pasta). Jie gali pažeisti keptuvės dangą ir įtakoti rūdijimo procesus. 5. Gaminkite maistą su meile. Tik su gera nuotaika ir pasimėgavimu gaminti patiekalai teikia didžiausią džiaugsmą tiek Jums, tiek Jūsų artimiesiems ir kasdienius patiekalus paverčia tikrų tikriausiais šedevrais. Mes visada pasirengę padėti išsirinkti tai, kas geriausia Jums – www.aristocracy.lt. Like This Twitter In Same Category Karpis su rūkytais lašinukais ir grietinėle Kazlėkai su pomidorais Kristinos maisto kelionės - raudonųjų serbentų desertas Kristinos maisto kelionės - apie šparagus Dukka - riešutų dažinys Related by Tags